AKTUALITY

Zájezd do Londýna

Karolína Pichrtová | 19.11.2023 | Anglický jazyk, Zájezdy

V první polovině listopadu jsme se společně s některými žáky druhého stupně vydali na zájezd do Anglie, konkrétně do Londýna a okolí. V neděli v odpoledních hodinách jsme vyjeli  autobusem směr Velká Británie.

Do Londýna jsme dorazili v ranních hodinách. Plni očekávání jsme vyrazili na celodenní prohlídku hlavního města. Průvodkyně nás provedla všemi turisticky atraktivními místy a ukázala nám nejznámější památky – namátkou Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Buckingham Palace, Piccadilly Circus. Neminula nás ani projížďka na London Eye. Večer jsme se přesunuli do anglických rodin, v nichž jsme strávili příjemné 3 dny. Měli jsme možnost procvičit si angličtinu a okusit místní pokrmy. 

V úterý jsme vyjeli na výlet mimo Londýn – na Stonehenge a do Salisbury. V Salisbury využili někteří možnost návštěvy katedrály, jiní vyrazili na nákupy.

Středeční den patřil muzeím, konkrétně Madame Tussauds a Natural History Museum. V muzeu voskových figurín jsme se vyfotili se známými osobnostmi či filmovými hrdiny, v přírodopisném muzeu nás zaujala např. expozice věnovaná dinosaurům.

Poslední den jsme měli možnost vyzkoušet, jaké dopravní prostředky využívají místní obyvatelé – lanovku, vlak či metro. Zajeli jsme k nultému poledníku u observatoře v Greenwichi. Zájezd jsme zakončili návštěvou pevnosti Tower of London, kde byly k vidění mimo jiné korunovační klenoty, a procházkou po Tower Bridge.

Děkujeme cestovní kanceláři HAP TOUR za zajištění zájezdu.

VIDEO Z LONDÝNA